Az első epizód eredményei

A Budapest-Fasori és Paks áll az élen az 1. elődöntő felénél!

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa első elődöntőjének első félideje remek színvonalú verseny hozott.
 
Bár az első kérdésre adott választ még elhibázták a csapatok, utána nagyon felerősödtek. A 3. feladattól Győr, majd Gödöllő és Győr közösen állt az élen.
 
Aztán Paks is belépett az elsők közé. A 9. fordulótól pedig a Budapest-Fasori Gimnázium vette át vezetést, és ezt a félidő végéig megtartották.
 
A fővárosi gimnázium mögött a többi csapat nagyon szorosan következett.

Az 1. epizód

Kiskunfélegyháza csapata ez alól a kivétel, amely a leghamarabb, már a 6. feladatnál, az első Activity feladatnál kockáztatott, duplázott, és ez nem jött be.
 
Ezután további két kockáztatást is elbuktak, így a 9. feladat után már 80 pont lett a hátrányuk az 5. helyezettel szemben. Az utolsó 3 fordulóban azonban kiválóan hajrázott Kiskunfélegyháza, és 40 pontra csökkentette hátrányát. 
 
A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázum csapata is kiválóan hajrázott! Az utolsó 5 fordulóban 90 pontot szereztek, miközben az első 7 fordulóban csak 20 pontot.  A fővárosi csapat így 30 pontos előnnyel vezeti a mezőnyt az első félidő után.
 
Gödöllő, Győr, Paks és Miskolc végig nagy küzdelemben volt egymással. Végül Paks-Gödöllő-Győr-Miskolc sorrend alakult ki, 10-10 pontos különbséggel. 

Az 1. adás végeredménye