A harmadik elődöntő végeredménye

Óriási fordulat a 3. elődöntő utolsó fordulójában!

Hatalmas, váratlan fordulatot hozott a Zöld Gömb - Vertikál Kupa 3. elődöntőjének utolsó fordulója. A záró kérdés előtt Tokaj már továbbjutott, míg a második helyért a  budapesti Benkő István református Gimnázium és Hajdúböszörmény csapata viaskodott. Miközben a két nagy rivális egymásra figyelt, és ennek megfelelően taktikázott, a végén egy harmadik csapat, a nevető harmadik Kecskemét lett a továbbjutó - szinte reménytelen helyzetből.

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa 3. elődöntőjének első fele rendkívül színvonalas, nagyon izgalmas, nagyon szoros versenyt hozott. Az első 12 feladat után még mind a hat csapatnak bőven volt esélye a továbbjutásra, hiszen a 6. helyezett Tatabánya csak 30 pontra volt elmaradva az éllovas Tokajtól, és 20 pontra a másik továbbjutó helytől.

A 6. epizód

A 3. elődöntő második felének első 5 feladatában a budapesti Benkő István Gimnázium teljesített a legjobban. Ezzel feljöttek a második helyre. Hajdúböszörmény is jól kezdett, be is érték Kecskemétet. Nagykanizsa viszont rosszul válaszolt az első 4 kvízkérdésre, így visszaestek a hatodik helyre.
A 8. fordulóban, az 5. kvízkérdésnél felzárkózott Nagykanizsa és Tatabánya, így ekkor minden csapatnak megvolt az esélye a továbbjutásra! Az első és a hatodik között mindössze 40 pont volt ekkor a különbség!
A 10. forduló a lehető legjobban alakult Tokajnak. Ők adtak egyedül jó választ, míg Andi és Tamás rossz válasza 4 csapatnak is mínusz 30 pontos hidegzuhanyt hozott. Tatabánya pedig maga válaszolt rosszul. Tokaj ezzel már továbbment! A többi öt csapat mindegyike viszont még nyílt versenyben volt a másik továbbjutó helyért.
A 11. forduló újabb fordulatot hozott! A budapesti Benkő István Gimnázium és Hajdúböszörmény volt a forduló nagy nyertese! Mind az 5 versenyben lévő csapat triplázott, de csak Budapestnek és Böszörménynek lett jó a válasza. Böszörménynek Andi és Tamás segítségével. Így Budapest és Hajdböszörmény maradt versenyben a 2. továbbjutó helyért, bár még Kecskemétnek is maradt némi esélye!
Aztán az utolsó fordulóban bekövetkezett az, amire senki sem számított. Budapest és Hajdúböszörmény is elrontotta az utolsó triplázó válaszát. Kecskemét ugyancsak triplázó válasza viszont bejött! Így nevető harmadikként ők jutottak tovább! 10 ponttal leelőzték Budapestet. A Benkő Gimnázium csapatának külön drámája, hogy Andiék válaszát kérték, és ők most rosszul válaszoltak. Pedig Andiék a 3. elődöntő 18 kvízkérdéséből 16-ra jó választ adtak! Tatabánya végül a negyedik helyre hajrázott. Ők is egyetlen rossz válasszal buktak el.
Remek versenyt a 3. elődöntő is!  Gratulálunk minden csapatnak!

A 3. elődöntő végeredménye