A hetedik epizód eredményei

Budapest-Fasori és Sopron óriási csatája a döntőben!

Fantasztikus versenyzéssel, hibátlan teljesítménnyel áll az élen a Budapest-Fasori Gimi a Zöld Gömb - Vertikál Kupa döntőjének első felénél. Sopron két kérdést elrontott, ennek ellenére - a sok eredményes triplázásának köszönhetően - csak 10 ponttal maradnak el az első helytől. Tokaj, Paks és Tamási helyzete sem reménytelen. A jövő héten sikeres triplázásokkal nagyot hajrázhatnak. De még Kecskemét is sokat javíthat helyzetén - a döntő jövő heti második napján.

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa döntőjében a budapesti Fasori Gimnázium kezdett a legjobban. Az első négy kvízkérdés mindegyikére jól válaszoltak, így maximális pontszámmal állt az élen az Activity feladatok előtt. Sopron és Tokaj is kiválóan startolt, ők három-három jó választ adtak. 

A 7. epizód

Paksnak viszont csak egy jó válasza volt ekkor, Kecskemétnek és Tamásinak pedig egy sem.  Mindez azt mutatta, hogy hiába, a döntőben már különösen nehezek a kérdések!
A két Activity-fordulóban nagyon jól szerepeltek a csapatok. Négy iskola is 20 pontot szerzett - Budapest-Fasori, Paks, Sopron és Tamási. Kecskemét és Tokaj 10 pontot kapott ebben a két fordulóban. 
Az újabb kvízkérdésnél, a 7. fordulóban Tamási kivételével minden csapat triplázott vagy duplázott. Ezután csak Sopron kérte Molnár Andreáék válaszát. Ők ezzel jól jártak, miként a Fasori Gimi is, amely önerőből jól válaszolt. A többiek viszont nagyot vesztettek ebben a fordulóban.
A következő kérdésnél minden csapat triplázott - a Fasori kivételével. Aztán pedig az öt triplázó csapatból négy csapat is kérte Molnár Andreáék segítségét. Jól jártak vele, mert a vendégek tudták a jó választ. De jól válaszolt Paks és a Budapest-Fasori is, tehát az a két iskola, amely nem kért segítséget.
A 9. fordulóban viszont csak Paks kérte a vendégek segítségét. Miközben - Tamási kivételével - minden csapat kockáztatott, triplázott. A vendégek ismét jól válaszoltak, ez Paksnak hozott így szerencsét. A Fasori ismét maga jól válaszolt. A többiek viszont elbuktak ennél a kérdésnél. De Tamási nem vesztett pontot, hiszen nem kockáztatott.
A 10. fordulóban folytatódott a nagy kockázatvállalás. Négy csapat is triplázott, Kecskemét, Sopron, Tamási és Tokaj. Viszont közülük csak Kecskemét és Sopron kérte a vendégek segítségét. Mellettük a Fasori Gimi is lekérte Andreáék válaszát, pedig ők itt nem emeltek. Andreáék most is jól válaszoltak. De azok a csapatok is, amelyek nem kérték válaszukat. Így ebben a fordulóban mindneki kapott pontot.    
A Zöld Gömb - Vertikál Kupa első felének záró kérdése előtt öt csapat is triplázott - csak az élen álló Budapest-Fasori nem. Csak ketten kérték Andreáék segítségét, Kecskemét és Tamási. Viszont ezúttal a vendégek nem adtak jó választ, pontosabban kifutottak az időből. Paks sem válaszolt jó. A Fasori, Sopron és Tokaj viszont igen. Ennek különösen Sopron és Tokaj örülhetett, hiszen ők tripláztak.
Összességében a Budapest-Fasori Gimnázium egészen fantasztikus teljesítményt ért el, hiszen mind a 9 kvízkérdsére és a 2 Activity feladatra is jól válaszolt (150 pont). Sopron is csak két kérdésre adott rossz választ. De mivel többször tripláztak, ezért mindössze 10 pont a lemaradásuk a Fasori mögött. Tokaj (80 pont), Paks (60 pont) és Tamási (50 pont) jön a középmezőnyben. Még innen könnyen előretörhetnek. És Kecskemétnek (-20 pont) sem reménytelen a helyzete. Ha sok jó triplázó választ adnak, akkor nagyot hajrázhatnak a jövő héten!

A 7. adás végeredménye