A döntő végeredménye

A BUDAPEST-FASORI GIMNÁZIUM CSAPATA A TAVASZI BAJNOK!

Rendkívül magas színvonalú versenyt és nagy izgalmakat hozott a Zöld Gömb - Vertikál Kupa 2. sorozatának döntője! A Budapest Fasori Evangélikus Gimnázium csapata végzett az élen, remek teljesítménnyel.  A csapat rajt-cél győzelmet aratott. Sopron volt a legnagyobb ellenfelük. Most is sokat kockáztattak, mert győzni akartak, nem elégedtek meg a második hellyel. Tokaj is kiválóan szerepelt. A négy fordulóval a vége előtt a második helyre is feljöttek, de a hajrá nem sikerült a csapatnak. Kecskemét is nagyot ment a döntő második felében, de a hajrá nekik sem sikerült.

A 8. epizód

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa döntőjének első fele után a Budapest-Fasori Gimnázium állt az élen, remek versenyzéssel. A csapat a döntő első felében minden kérdésre jól válaszolt!  Sopron remekül tartotta velük a lépést, pedig ők két választ nem tudtak. Ennek ellenére - a sikeres triplázásaiknak köszönhetően - csak 10 ponttal voltak a Fasori mögött. Tokaj, Paks és Tamási kissé lemaradva alkották a középmezőnyt. De az utolsó helyen álló kecskeméti csapat helyzete sem volt reménytelen.
A döntő második felében aztán az első négy kérdés nehéz volt, kevés pont született.  Budapest szerezte a legtöbb pontot, így a Fasori Gimi 30 pontra növelte előnyét Sopron előtt, pedig az egyik segítség kérésük pont nélkül maradt, hiszen Molnár Andreáék akkor rosszul válaszoltak. Ez volt az első feladat a döntőben, ami után a Fasori Gimi nem szerzett pontot. Tokaj ugyancsak ellépett Pakstól és Tamásitól. Ők ugyanis egy pontot sem szereztek a döntő második felének első 4 fordulójában  (a 12-15. fordulóban).
A 16-18. fordulóban Tokaj és Kecskemét robbantott, és ezzel teljesen átírták a döntő állását. Mindhárom kérdésre jól válaszoltak.  Miközben Sopronnak két triplázása sem jött be. Paks pedig erre is rátett.
Mindhárom kérdésnél triplázott, és mindegyiket elbukta a csapat. Tokaj így feljött a második helyre, Kecskemét pedig a negyedik helyre. A Fasori Gimi előnye pedig már 60 pont volt ekkor.
Aztán óriásit hajrázott Sopron! A 19-20. fordulót kimaxolták, így ismét övék lett a második hely, és csak 40 ponttal voltak lemaradva az éllovas Fasori Gimitől. Tokaj viszont mínuszosan maxolta ki ezt a két fordulót.
Ezzel Tokajnak már inkább a harmadik hely megtartásáért kellett küzdenieük. Paks is szépen hajrázott, ők is 60 pontot szereztek ebben a két fordulóban.
Az utolsó két fordulóban aztán Sopron meglepetésre már nem kockáztatott, egyik kérdésnél sem emelt az alap 10 ponton. Ennek ellenére még nyerhettek volna, ha a Fasori Gimi az utolsó két válaszát elrontja. De nem rontották el! Sőt, minkettőre jól válaszoltak.  Így megtartották 40 pontot előnyüket Sopron előtt! A végén nagyon jól hajrázott Tokaj. 
Miként Tamási is, amely így megszerezte a 4. helyet. Kecskemét és Paks a hajrában mindkét triplázását elbukta, mindez Kecskemétnek a negyedik helyébe került.
Remek, színvonalas verseny volt! Minden csapatnak gratulálunk a kiváló teljesítményéért!

A döntő végeredménye