Az első epizód eredménye

Rendkívül szoros az állás az elődöntő felénél

Nagyon erősen kezdték a csapatok a Zöld Gömb - Vertikál Kupa első elődöntőjét. Sok pontot kaptak a videós feladatra, az első két kvíz-kérdésre pedig mindössze egy rossz válasz érkezett.

Ezután is rendkívül ponterősek maradtak a csapatok.  A budapesti Árpád gimi és Kecskemét is kimaxolta a 4-6. fordulót, 30-30 pontot szerezve. Így ez a két csapat állt az élre. A korábbi éllovas Bajának viszont nem jött össze ez a három forduló, hiszen egyetlen pontot sem szereztek.

Azután Baja ismét élre ugrott, behozva az Árpád gimit - 30 pontot szerezve a 7-8. fordulóban. Cegléd is velük tartott.  De Siófok és Tatabánya is kiválóan tartotta magát. Kecskemét a nagy vesztese a 7-8. fordulónak, hiszen mindkét duplázásukat elbukták.

Az 1. epizód

Majd az első elődöntő fele előtt egy fordulóval a budapestiek 20 pontra növelték előnyüket.  Nagyon biztosan - kevés kockáztatással - haladtak előre.  Cegléd is komolyabb rizikó-vállalás nélkül állt a másik továbbjutó helyen. Kecskemét viszont már a negyedik triplázásánál tartott ekkor. Az utóbbi kettő bejött nekik, így visszajöttek a versenybe.  Ekkor Siófok került lépéshátrányba, egy elrontott triplázás nyomán.

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa első elődöntőjének felénél az Árpád gimi fordul az élen. Mögötte rendkívül szoros az állás. Baja jól hajrázott, és feljött Cegléd mellé a második helyre. De Tatabánya és Kecskemét is még bőven pályázhat a továbbjutásra. Ugyanez már Siófokról kevésbé mondható el. Nekik bravúr kell a továbbjutáshoz a jövő héten. Két csapat juthat be a döntőbe.

A jövő héten óriási küzdelem várható a továbbjutásért!

Az 1. adás végeredménye