Az első elődöntő végeredménye

Hihetetlen fordulatok az 1. elődöntőben

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa első elődöntőjének felénél a budapesti Árpád gimi csapata állt az élen. Mindössze 10 ponttal vezettek a bajai és a ceglédi csapat előtt.  De Tatabányának és Kecskemétnek is még bőven volt esélye a továbbjutásra. A siófoki csapat viszont már jelentősebb volt a hátránya.  
Az első elődöntő második felének első három fordulójában rendkívül ponterősek voltak a csapatok. Négy csapat is megkapta a megszerezhető 30 pontot.  Az élen a helyzet változatlan: az Árpád gimi tartja 10 pontos előnyét Baja és Cegléd előtt.    
Még szorosabbá, még izgalmasabbá vált a verseny - 5 fordulóval az első elődöntő vége előtt.  Az előző három fordulóban Cegléd, Tatabánya és Kecskemét is megszerezte a maximális 30 pontot, így Cegléd feljött az első helyre a budapesti Árpád gimi mellé. De még az ötödik helyezett, Kecskemét is csak 30 ponttal maradt el tőlük. 

A 2. epizód

Óriásit fordult az állás a következő két fordulóban. Tatabánya 40 pontot szerezve a 4. helyről az élre ugrott. Az eddig élen álló Árpád gimi viszont - 20 pontot veszítve - visszaesett a 4. helyre. Baja és  Cegléd pedig ott állt Tatabánya nyomában. Kecskemét is vesztese volt ennek a két fordulónak, 20 pontot veszítve. 
Az utolsó forduló előtt ismét nagyot fordult a verseny! Baja nemcsak élre ugrott, hanem 30 pontos előnyt is szerzett. Ennek ellenére még nem jutott tovább! Az Árpád gimi és Tatabánya még behozhatja. A játék különlegessége, hogy ekkor még Cegléd is továbbjuthatott. 
Óriási izgalmak után Baja és a budapesti Árpád gimi lett a két továbbjutó! Baját tovább vitte Andi és Tamás. A bajai csapat ugyanis lekérte a vendégek válaszát az utolsó fordulóban! És bejött nekik! Andiék jól válaszoltak! Ha nem válaszolnak jól, akkor Baja kiesik!  Az Árpád gimi és Tatabánya ugyanis szintén jól válaszolt, de ők tripláztak is, és így behozták volna Baját. Mivel az utolsó játékban pedig több pontot kaptak, így ők jutottak volna a döntőbe. Így viszont kellett dönteni, melyikük követheti Baját a döntőbe. A két csapat között az utolsó játék pontszáma sem tudott dönteni, hiszen ott mindketten 30 pontot szereztek.  Az utolsó előtti játékban viszont volt eltérés közöttük, ott az Árpád volt jobb, így a budapestiek jutottak tovább a döntőbe.

Az 1. elődöntő végeredménye