A harmadik elődöntő végeredménye

Hihetetlen fordulat a 3. elődöntőben - 80 pontos előnyről esett ki a budapesti gimi!

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa harmadik elődöntőjének első felét a budapesti Veres Péter gimnázium csapata zárta az élen - komoly fölénnyel, 50 pont előnnyel. De az első nap hajrájában 80 pont előnye is volt a Veresnek. Sopron állt a másik továbbjutó helyen. Mögötte a többiek hátránya nem volt jelentős, még Gyula és a Nyíregyháza lemaradása is behozható. Így nagyon izgalmas verseny volt várható a továbbjutásért.

A versenynap első három fordulójában Zalaegerszeg szerezte a legtöbb pontot, 30-at. Így közelebb kerültek Sopronhoz és Miskolchoz. Az éllovas Veres gimi most csak 10 pontot szerzett, így csökkent az előnye.  

A 6. epizód

A következő három fordulóban nem remekeltek a csapatok, kevés pontot szereztek.  Így érdemben nem változott az állás. Igaz, az élen álló Veres előnye újabb 10 ponttal csökkent. Innen viszont már lehetett emelni a tétet, duplázni, triplázni lehetett. Emellett továbbra is lehetett kérni Molnár Andrea és Visváder Tamás segítségét, az ő válaszukat.  Egy versenynapon három fordulóban lehet élni ezzel a lehetőséggel. De ebből emelt pontszámnál csak egyszer lehet kérni segítséget. 

A következő két fordulóban újra erőre kapott az éllovas Veres. Kimaxolták a két fordulót, 60 pontot szerezve. De üldözőjük, a soproni csapat is megszerezte a 60 pontot, Miskolc pedig 50 pontot! A többieknek viszont nem jött ki jól ez a két forduló, komoly hátrányba kerültek. Ezzel együtt még maradt esélyük a továbbjutásra. 

Hatalmas fordulat történt a záró forduló előtt.  Sopron átvette a vezetést az eddig végig élen álló Veres gimitől. De Sopron sebességét nehéz is volt tartani, négy egymást követő fordulóban szereztek 30 pontot. Miskolc teljesítménye is fantasztikus, ők 110 pontot szereztek az előző 4 fordulóban. Minden az utolsó fordulóban dőlt el a három élen álló között. Még Sopron is kieshetett ekkor.

Drámai véghajrát hozott a Zöld Gömb - Vertikál Kupa 3. elődöntője. Sopron és a budapesti Veres gimi csapata is rontott a záró kérdésnél, Miskolc viszont jó választ adott! Ez azt jelenti, hogy Miskolc az utolsó pillanatban bekerült a továbbjutók közé, sőt az első helyről jut a döntőbe. A másik továbbjutó Sopron csapata. Míg a nagy vesztes a budapesti Veres Péter gimi csapata, amely az elődöntő első felében toronymagasan, már 80 ponttal vezetett, mégsem tudott továbbjutni. A másik három csapatnak a hajrában már semmi sem jött be, így tovább nőtt a távolságuk az élmezőnnyel szemben. De az elődöntő nagy részében abszolút versenyben voltak. Minden csapatnak gratulálunk a remek teljesítményéért!

A 3. elődöntő végeredménye