A hetedik epizód eredménye

RENDKÍVÜL SZOROS A VERSENY A DÖNTŐBEN - MINDEGYIK CSAPAT GYŐZHET!

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa harmadik szériájának döntőjében a budapesti Árpád gimi és Sopron kezdett a legjobban. Ők az első 3 fordulóban megszerezték a maximális 30 pontot. Baja és különösképpen Győr viszont nem kezdett jól. Baja 10 pontot szerzett, Győr még ennyit sem. 

A két Activity játékban - a 4-5. fordulóban -  Sopron szerepelt a legjobban (50 pont), így 10 pontos előnyt szereztek az Árpád gimi előtt (40 pont). Balatonfüred (30 pont), Baja és Miskolc (20 pont) alkották ekkor a középmezőnyt. Győr számára viszont aggasztó volt, hogy még mindig nem szereztek pontot, vagyis 5 forduló után még mindig pont nélkül álltak. 

A 7. epizód

A következő két forduló után még szorosabbá vált az élmezőny a Zöld Gömb - Vertikál Kupa döntőjében. Miskolc volt a legerősebb az előző két fordulóban - 40 pontot szereztek. Fel is jöttek az első helyre, holtversenyben Budapesttel és Sopronnal (60 pont). Nagy az öröm a győri csapatnál, hiszen megszerezték első pontjaikat, és már az ötödikek. (30 pont)
Nagy fordulatot hozott a 8. és a 9. forduló. Sopron ugyanis mindkét fordulóban triplázást rontott, így az első helyről az utolsóra estek vissza! (0 pont) Baja viszont - két jó válasszal - az utolsóról a második helyre ugrott előre. (50 pont) Miskolc is jól jött ki ebből a két fordulóból, és az élre állt. (70 pont)
A döntő első felének utolsó fordulójában egyedül az éllovas Miskolc nem szerzett pontot. Miközben az utolsó Sopron 30 ponthoz jutott hozzá - egy sikeres triplázással. Így még szorosabbá vált az állás! Az első és a hatodik csapat között mindössze 40 pont lett a különbség. (70 illetve 30 pont)
A döntő második felében így rendkívül izgalmas verseny várható, amelyben bármelyik csapat megnyerheti a Zöld Gömb - Vertikál Kupát!  
 
A mindent eldöntő epizód, a döntő második része november 5-én, szombaton, 12 órától látható a TV2-n. 

A 7. adás végeredménye