A döntő

Kialakult a döntő mezőnye

Hat hét, hat adás. A szeptember 11-én kezdődő Zöld Gömb - Vertikál Kupa három elődöntője lezajlott, így eljutottunk a verseny végső szakaszához, a döntőhöz. A két epizódból álló finálé első adása október 30-án, az utolsó adás pedig november 6-án látható a TV2-n. 

A hat bejutott csapat mind szoros küzdelem útján került be a döntőbe. Az első elődöntőben végül Monor és a budapesti Radnóti örülhetett. A második elődöntőben kimagasló teljesítménnyel, 200 pontot elérve nyertek a győri lányok, akiket egy másik fővárosi csapat, a budapesti Balassi követett. Az utolsó elődöntőt szép hajrával Kecskemét nyerte, Tokaj lett a második.

1. elődöntő végeredménye

2. elődöntő végeredménye

3. elődöntő végeredménye

A hat döntős és színeik

A hat döntős csapat közül kettőnek meg kell változtatnia a csapatszínét, mivel a három elődöntő hat továbbjutója közül két csapat fehér, két csapat pedig sötétzöld színben jutott tovább. A két budapesti fehér csapat közül a Balassi tartja meg színét, mivel ők szereztek az elődöntőjükben több pontot, így a Radnóti a döntőben sárga színt fog viselni. Monor és Kecskemét közül végül Monor őrzi meg sötétzöld pólóját sorsolást követően, így Kecskemét szürke színt kap. Győr és Tokaj továbbra is lime és fekete színt fog viselni. Íme tehát a hat finalista csapat:

Budapest - Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium

Budapest - ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium

Győr - GYSZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

Monor - József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium

Kecskemét - Református Gimnázium

Tokaj - SZSZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium