Friss hírek

3. évad

Véget ért a Zöld Gömb - Vertikál Kupa harmadik évada

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa harmadik szezonjának bajnoka a budapesti Óbudai Árpád Gimnázium csapata - Dózsa Liána, Godó Lóránd, Hilken Gréta, Izsa Jenő összeállításban. Felkészítő tanáruk: Kozma Sándor. A győztes csapat minden tagja megkapja a verseny fődíját, egy-egy okosórát, a Zöld Gömb - Vertikál Kupa névadó támogatója, a Vertikál Nonprofit Zrt. felajánlásából.

Minden döntős csapatnak gratulálunk a remek teljesítményéért!

 2. évad

A döntő végeredménye

Nyolc hét izgalom után végül lezárult a Zöld Gömb - Vertikál Kupa második évada. A döntő rendkívül színvonalas versenyzést hozott, amelyben végül a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium bizonyult a legjobbnak. A győztes csapat végig magabiztosan vezetett, szinte alig hibázott, és mindig megfontoltan kockáztatott. A második helyezett Sopron sikeresen kockáztatott, de nem volt esélye beérni a győzteseket. Az utolsó adás részletei itt olvashatóak.

A hetedik adás végeredménye

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa második évadának döntője szorosan indult, azonban, mivel a Budapest-Fasori az egész adásban minden kérdésre hibátlanul válaszolt, csak Sopron tudott lépést tartani vele, sikeres triplázásainak köszönhetően. Az élen álló két csapatot mindössze 10 pont választja el, de a többiek is, egy kis kockáztatással, még beleszólhatnak a bajnoki cím sorsába.
A mindent eldöntő finálé második adása június 25-én szombaton, 13.05-kor érkezik a TV2-n!

Jön a finálé!

Hat hét versengés után végül kialakult a döntő mezőnye. A legjobbak két héten át vívják majd meg a küzdelmet a Zöld Gömb - Vertikál Kupa második évadának bajnoki címéért, és az értékes nyereményekért!

A hat döntős csapat: Budapest-Fasori, Paks, Sopron, Tamási, Tokaj, Kecskemét.

A döntő első adása: június 18., szombat, 12.25 - TV2

 

A harmadik elődöntő végeredménye

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa harmadik elődöntőjének első felében kialakult szoros küzdelem a második adásban sem szakadt meg! Az utolsó két döntős hely egyikét Tokaj könnyen megszerezte, de a második helyért három csapat is az utolsó kérdésig küzdött. Végül a többiek bukását kihasználva Kecskemét jutott a döntőbe, hogy megküzdjön a végső győzelemért!

Az ötödik adás végeredménye

Rendkívül szorosan indult a Zöld Gömb - Vertikál Kupa 5. adása! A harmadik elődöntő küzdelme még közelt sem zárult le, mivel az első félidő után mind a hat csapat mindössze 30 ponton belül áll! A továbbjutó helyeken egyelőre Tokaj és Kecskemét áll, de még bárki nyerhet. A folytatás június 11-én, szombaton érkezik a TV2-n!

A második elődöntő végeredménye

Hihetetlen izgalmakat hozott a Zöld Gömb - Vertikál Kupa 4. adása! Az utolsó kérdésig folyt a küzdelem, és még akkor is 5 csapatnak esélye volt a továbbjutásra. A pontrekordot hozó elődöntőből végül Sopron és Tamási jutott a döntőbe. Az 5. adás június 4-én, szombaton, 12.25-kor érkezik a TV2-n!

A harmadik adás végeredménye

Elindult a második elődöntő küzdelme hat új csapattal. A verseny rendkívül színvonalasan startolt, és Bonyhád kapta el a legjobban a fonalat. Az első félidő hajrájában azonban Sopron háromszor is sikeresen triplázott, és ezzel holtversenyben az élre tört, Bonyhád mellé. A mindent eldöntő folytatás május 28-án 12.55-kor érkezik a TV2-n!

Az első elődöntő végeredménye

Véget ért a Zöld Gömb - Vertikál Kupa 2. évadának első elődöntője. A két hetes hajszát végül a végig magabiztosan az élen töltő Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium nyerte. A második helyet szoros csatában végül Paks szerezte meg Gödöllő előtt.

Az első adás végeredménye

Megkezdődött a Zöld Gömb - Vertikál Kupa 2. évada. Az első adás rendkívül színvonalas volt, amelyet végül a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium zárta az élen. Az első elődöntőnek azonban ezzel csak a fele zajlott le, május 14-én érkezik a 2. adás!

Indul a Zöld Gömb - Vertikál Kupa 2. évada

Az első epizód időpontja: 2022. május 7., szombat, 11.25 - TV2.
Május 7-étől 8 héten át minden szombaton a déli órákban jelentkezik a Zöld Gömb - Vertikál Kupa a TV2-n.

A 2. évad csapatai

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa 2. évadának csapatait megismerheted a Csapatok bemutatkozása menü alatt, vagy az alábbi gomb megnyomásával.

Adások

A Zöld Gömb - Vertikál Kupa első és második évadának adásai megtekinthetőek az Adások oldalon, vagy az alábbi gomb megnyomásával.

 1. évad

Véget ért a Zöld Gömb - Vertikál Kupa 1. évada!

A verseny 8 hét küzdelem után a végéhez ért. A végső döntőt a legutolsó kérdés döntötte el. A rendkívül izgalmas küzdelmet végül Monor nyerte!

A döntő végeredménye

Véget ért a végső finálé, a döntő. A verseny a lehető legszorosabban zárult.

A döntő

Hat hét küzdelem után már csak hat csapat maradt. A döntő mezőnye kialakult.

A harmadik elődöntő végeredménye

Befejeződött a 3. elődöntő, így kiderült, kik jutottak be a végső döntőbe.

A második elődöntő végeredménye

Kialakult a 2. elődöntő végeredménye a negyedik epizód után.

Az első elődöntő végeredménye

Az 1. elődöntő végeredménye a második epizód után.